Karen Blixen - En fantastisk Skæbne

Karen Blixen - En fantastisk Skæbne
Et par tilfældigheder skabte idéen til at producere dokumentarfilmen om Karen Blixen, hvis liv er en meget spændende historie.
 
Det handler om en kvinde, som mister de tre mænd, der betyder allermest for hende. Hendes far begår selvmord, da hun er barn. Hende ungdomskærlighed og "the lonely rider" Denys Finch Hatton omkommer begge i hvert sit flystyrt. Man må igennem mange besværligheder, og man skal tro på sig selv  for at finde den rigtige vej ud af elendigheden. Og det var Karen Blixen god til, hvergang....    
 
 
Som Meryl Streep filosoferer lidt over, så havde Danmark måske ikke haft en så markant forfatter, hvis det ikke havde været for fiaskoen i Kenya.
 
Når vi producerer en sådan film, er der altid ønskedrømme. Hvordan får vi den amerikanske skuespiller Meryl Streep til at medvirke? Findes der mon stadig nogen af Karen Blixens ansatte i Afrika? Måske hendes stik-i-rend-dreng Tumbo. Men hvordan finder vi ham? 
 
Tumbo blev efterladt af Karen Blixen i Afrika. Hun havde ellers lovet ham, at han kunne komme med til Danmark, men i sidste øjeblik måtte han stå af skibet i Mombassa. Vi inviterede Tumbo til Danmark, men det blev noget af et forhindringsløb, inden det endelig lykkedes den gamle mand at sige ordentligt farvel ved Karen Blixens grav på Rungstedlund.
 
Hvorfor ville man dengang bo i Afrika? For nogens vedkommende - i dette tilfælde Bror Blixen - var det eventyret. Han prøvede for en kort stund at drive farmen, men som en af de bedst betalte storvildtjægere i Britisk Østafrika (Kenya), fandt han jagten sjovere. Han var sorgløs og uproblematisk, hvilket fascinerede Karen Blixen - og så var han baron ......
 
For andre var det deponering!  Den engelske Denys Finch Hatton, søn af den velhavende Earl of Winchelsea, ernærede sig som storvildtjæger og boede i et lille hus ved den engelske og meget snobbede Muthaiga Club. Han var problematisk og ham ville Karen Blixen have, men han var ikke til at holde fast.
 
Der ligger stor research bag de mange historier og i foredraget kommer vi bag om scenen i Kenya, New York, Sverige og Danmark.
 
 
Filmen fik mange internationale priser og var nomineret til Billed-Bladets TV-Pris. Jeg fortæller, hvorfor den ikke vandt!
Anna von Lowzow  | Tlf.: +45 23 33 05 67 | anna.lowzow@nordiskfilm.com