De Kongelige Juveler

Her kan man skrive en beskrivelse af billedet
 
Foredraget fortæller om tilblivelsen af dokumentarenserien "De Kongelige Juveler", som allerede er solgt i store dele af verden.
 
Jeg beretter om samarbejdet med kongehusene, om planlægningen af optagelserne, om udfordringer, som man ikke tror er mulige, samt den om store glæde, det er, når tingene falder rigtigt på plads.
 
 
Der er ikke tidligere i denne verden produceret en lignende serie, og det er der rigtig mange forklaringer på:
  • Først og fremmest er det en vigtig forudsætning, at de kongelige vil medvirke såvel i researchfasen som i optagelserne, hvor de kongelige er berettere af historien.
  • At vi får lov til at affotografere juvelerne, som ellers ligger sikkert bag lås og slå.
  • Og endelig at vi kan finde fotografier, gamle film og brevkorrespondance, der kan illustrere historierne.
Det er ikke det samme, som at skrive en bog - den kan man skrive uden at bruge et eneste fotografi.
 
Men på film skal seerne gerne kigge på et nyt billede hver fjerde sekund. Blandt andet derfor koster denne form for filmproduktion rigtig mange penge.
 
Det er mit job at søge økonomisk støtte hos fonde, som gerne støtter et projekt, hvis de finder det muligt.
 
Det er en langvarig proces at producere denne form for dokumentar, hvor research fra mange lande skal samles og hvor jeg møder spændende personer lige fra medlemmer af de europæiske kongehuse til russiske telefondamer. (De første er nemmere at kommunikere med .....).
 
 
Jeg fortæller om hele processen, om kontakten til de kongelige og om det at arbejde med - for de kongelige - et meget følsomt emne.
 
 
Anna von Lowzow  | Tlf.: +45 23 33 05 67 | anna.lowzow@nordiskfilm.com